Our visitors

free counters

Ellite affiliate
Nu esti aici? Adauga nikyh2oct@yahoo.com si vei fii alaturi de noi! (Not here? Apply at nikyh2oct@yahoo.com and join with us!)


Current Projects

H2o:Just Add Water
Status:Filmarile sezonului 4
Lansare:2011
Tomorrow:When The War Began
Rol: Fiona Maxwell
Lansare: 2.septembrie.2010
Futility
Rol:Jade McIntyre
Lansare: 2.septembrie.2010
Mean Girls 2
Rol: Chasitty Meyer
Lansare:2011
The Future Machine
Rol: Katie Hill
Lansare: 11.noiembrie.2010
Blue Like Jazz:The Movie
Rol:Penny
Lansare:2011
Dance Academy:Season 2
Rol:Katie
Lansare: 11.ianuarie.2011
Pocked to the Rafters (al 3-lea sezon)
Rol: Nathan Rafter
Lansare: 29.iunie
Cryptopticon
Rol: Y
Lansare: nu se stie inca
Bait in 3D
Actori: Phoebe&Cariba
Lansare:2011

Recent Photos

More pictures?Clik here.

Site's Visitors

Month Poster

Chat Box

Month Calendar

About site

Nume: BellaCleoRikki.co.cc
Administraţii: Vladiana
Designer: Vladiana
Gazdă: Blogger.com
PE Deschis: 24.07.2010
Piele: btemplates.com & Mady
Design: Vlady

Blog Archive

Our Links

vineri, 13 august 2010

Si delfinii zambesc


Cunoşti pe cineva care să nu fi mers măcar o dată în viaţă la delfinariu? Cine nu a auzit de delfinul comun sau de marele delfin? Şi cine nu visează să înoate în mare alături de delfini, să-i privească sărind şi zâmbind… Da, exact! Pentru că delfinii au un zâmbet fermecător.
Mai există câteva locuri în lume unde poţi să întâlneşti delfini la tot pasul. De exemplu, Golful Rechinilor cu renumita plajă Monkey Mia, din vestul Australiei.
Conform vechilor legende aleaborigenilor, adică primii locuitori ai Australiei, delfinii şi balenele se trag din constelaţia Sirius, de unde au venit pentru a-i învăţa peoameni ce este bucuria.
Delfinii, agili şi extreme de isteţi
Delfinii pot învăţa foarte repede, mai ales dacă şi dresorii sunt ingenioşi – dar trebuie ţinut cont de faptul că delfinii se plictisesc repede şi depistează imediat trucurile folosite de dresori. N-am exagera prea mult dacă am spune că sunt unele dintre cele mai inteligente fiinţe de pe Planetă. Dovada? Un delfin isteţ pe nume Mr. Spock a învăţat repede să-şi păcălească dresorul, pe Jim Mullen. Acesta îl recompensa cu un peştişor gustos de fiecare dată când delfinul îl ajuta la curăţarea bazinului, aducându-i diverse lucruri aruncate de alţii. Drept urmare, Mr. Spock „s-a gândit” să ascundă într-un colţ îndepărtat al bazinului o pungă de hârtie pe care a făcut-o ferfeniţă, aducându-i mereu instructorului câte o bucăţică şi aşteptând cu umilinţă să fie recompensat pentru gestul său altruist! Aceste mamifere iubitoare de apă trăiesc în grupuri şi au grijă unele de altele. De multe ori, se întâmplă chiar să-i ajute pe indivizii slăbiţi sau răniţi, un fenomen rar întâlnit în sălbăticie. Delfinii comunică prin intermediul ultrasunetelor, folosind în comunicare circa 14 000 de semnale distinctive. În timpul „conversaţiilor”, un singur semnal al delfinilor poate cuprinde mult mai multe semnificaţii decât un sunet sau un cuvânt rostit de noi, oamenii. Oare delfinii îşi spun poveşti înainte de culcare? Dar poezii de dragoste?


Delfinii, inca o enigmă
Cunoaştem din ce în ce mai multe despre delfini. Cu toate acestea, viaţa lor rămâne o enigmă pentru noi. Cel mai important simţ al delfinilor este auzul, care compensează mirosul slab, văzul şi sensibilitatea redusă la atingere. Datorită ecolocaţiei (faptul de „a asculta” mişcarea şi imaginea), delfinul simte cu precizie o pastilă de vitamina C aruncată într-un imens bazin cu apă. Până în acest moment, nu se ştia totuşi de ce delfinii înoată spre mal, unde pot eşua. Există teorii care susţin că simţul ecolocaţiei le este perturbat, pierzându-şi astfel orientarea. Delfinii sunt agili , prietenosi şi vorbăreţi.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©