Our visitors

free counters

Ellite affiliate
Nu esti aici? Adauga nikyh2oct@yahoo.com si vei fii alaturi de noi! (Not here? Apply at nikyh2oct@yahoo.com and join with us!)


Current Projects

H2o:Just Add Water
Status:Filmarile sezonului 4
Lansare:2011
Tomorrow:When The War Began
Rol: Fiona Maxwell
Lansare: 2.septembrie.2010
Futility
Rol:Jade McIntyre
Lansare: 2.septembrie.2010
Mean Girls 2
Rol: Chasitty Meyer
Lansare:2011
The Future Machine
Rol: Katie Hill
Lansare: 11.noiembrie.2010
Blue Like Jazz:The Movie
Rol:Penny
Lansare:2011
Dance Academy:Season 2
Rol:Katie
Lansare: 11.ianuarie.2011
Pocked to the Rafters (al 3-lea sezon)
Rol: Nathan Rafter
Lansare: 29.iunie
Cryptopticon
Rol: Y
Lansare: nu se stie inca
Bait in 3D
Actori: Phoebe&Cariba
Lansare:2011

Recent Photos

More pictures?Clik here.

Site's Visitors

Month Poster

Chat Box

Month Calendar

About site

Nume: BellaCleoRikki.co.cc
Administraţii: Vladiana
Designer: Vladiana
Gazdă: Blogger.com
PE Deschis: 24.07.2010
Piele: btemplates.com & Mady
Design: Vlady

Blog Archive

Our Links

vineri, 13 august 2010

Minunata lume subacvatica


Lumea subacvatica este un taram mirific, unde vietatile subacvatice si plantele marine traiesc intr-o armonie de ividiat pesntru specia umana.
Ştiai că anemonele de mare, coralii, stelele şi bureţii de mare sunt animale, nu plante? De fapt, sunt animale cu o structură foarte simplă, ca să nu spunem primitivă, dar joacă un rol foarte important în marea familie subacvatică. Fermecătorii bureţi de mare, de exemplu, filtrează apa, aşa cum face şi molusca gigant (lat. Tridacna gigas, denumită şi scoica lighean), iar anemonele de mare cu braţe usturătoare (lat. Stoichactis kenti) sunt un adăpost excelent pentru peştii clovn, cum este cunoscutul Nemo. Stelele de mare au cel mai adesea cinci braţe şi pot avea şi mai multe, de exemplu 10 sau 20, dar întotdeauna numărul lor va fi un multiplu de cinci. Dacă o stea de mare îşi pierde un braţ, îi va creşte altul nou.
Majoritatea fantasticelor creaturi marine sunt pentru noi inofensive, dar sub apă trebuie să ne ferim de peştii-leu otrăvitori, murene şi meduzele cu tentacule înţepătoare, în special de meduza albastră, denumită şi „Galera Portugheză”, ale cărei înţepături sunt foarte dureroase pentru om.
Grădinile oceanice nu au pereche pe pământ. Totuşi, denumirile peştilor şi a altor vieţuitoare se referă adesea la animale terestre cunoscute, zebra este pipe fish, lion fish este leul, batfish este peştele liliac, porcupine fish esste porcul spinos şi mai sunt căluţul de mare, şoarecele de mare… În timp ce faci scufundari, poţi să dai nu numai peste bebeluşii marini (peşti clovn sau melci de mare), dar adeseori poţi înota alături de delfini, broaşte ţestoase, baracude, caracatiţe sau diavoli de mare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©